Skip Navigation Linksdomov > napredno iskanje > rezultati > izpis
Zapis SUTRS

VRSTA GRADIVAmonografska publikacija, tekstovno gradivo, tiskano, 2.01 - znanstvena monografija
ISBN86-377-0820-X
DRŽAVA IZIDASlovenija
LETO IZIDA1996
JEZIK BESEDILA/IZVIRNIKAslovenski
PISAVAlatinica
DELO IMAilustracije
AVTORGodina-Golija, Maja - avtor
ODGOVORNOSTKrižman, Mirko - prevajalec povzetka // Sulič,Nives - prevajalec povzetka
NASLOVPrehrana v Mariboru v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja
IMPRESUMMaribor : Obzorja, 1996
TISKARNA[Maribor] (Mariborski tisk)
FIZIČNI OPIS. - 178 str. : ilustr. ; 24 cm
OPOMBEHrbtni nasl.: Prehrana v Mariboru // Ilustr. na spojnih listih // 800 izv. // "Knjiga vsebuje nekoliko spremenjeno besedilo doktorske disertacije ..." --> predgovor // Zusammenfassung: Ernährung in Maribor in den zwanziger und dreißiger Jahren des 20. Jahrhunderts / Übersetzung Mirko Križman ; Summary: Food culture in Mariborin the 1920's and 1930's / translated by Nives Sulič // Bibliografija: str.167-173 // Characteristic of the food culture of Maribor residents in the 1920's and 1930's were above all dishes prepared from vegetables and flour as well soups. The composition of meals was adequate, but often monotonous and modest, dependet upon the seasons and upon the food grown in gardens orbought in markets, and also upon the days of the week. The food culture didnot differ much from the preceding period of prevailing Austrian cuisine during the Austro-Hungarian Empire. Major changes occured after 1960, when some dishes of other Yugoslav etnic groups were incorporated in everyday meals
OSTALI NASLOVIPrehrana v Mariboru
PREDMETNE OZNAKE// Prehrambna kultura - Zgodovina - Maribor
PREDMETNE OZNAKEprehrana // prehrambena kultura // Maribor // 1920/1940 // kulturna antropologija // kuharski recepti
UDK392.8(497.4 Maribor)"1920/1940", 642(497.4 Maribor)"1920/1940"
UDK ZA STATISTIKO39
COBISSSI-ID4

izvedba, lastnina in pravice: NUK 2010